Termeni si conditii

1. Elemente Definitorii

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre Alien Data system SRL, prin intermediul magazinului virtual www.herbots.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator – societatea comerciala Alien Data System SRL, avand sediul social in BRASOV, Calea Bucurest nr. 22, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J08/2952/2005, CIF RO18184399

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de proprietate Intelectuala – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

2. Documente Contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-urile anterior mentionate, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia, pentru produsele care necesita certificat de garantie.

3. Administrarea e-shopului www.herbots.ro se efectueza de catre societatea:

  • SC ALIEN DATA SYSTEM SRL
  • Adresa: Calea Bucuresti 22, 500365 – BRASOV
  • CUI: RO18184399
  • Nr. ORC: J08/2952/2005
  • Mobil: 0747.663.663
  • E-mail: silviu@benzing.ro

 

4. Declinarea Responsabilitatii

SC ALIEN DATA SYSTEM SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia societatii de catre producatorii si reprezentantii fiecarei marci. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau a design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.

SC ALIEN DATA SYSTEM SRL nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori.

Valoarea maxima a obligatiilor SC ALIEN DATA SYSTEM SRL, fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de SC ALIEN DATA SYSTEM SRL de la clientul respectiv.

5. Frauda

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI www.herbots.ro, ORI DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL www.herbots.ro VA FI CONSIDERAT O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI www.herbots.ro SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

6. Litigii

Orice litigiu aparut intre Clienti si Societate va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata competente din Romania.

7. Date Personale

Informatiile utilizatorilor site-ului www.herbots.ro vor putea fi folosite numai pentru comunicari comerciale cu SC ALIEN DATA SYSTEM SRL sau cu partenerii acestuia.

Orice date specifice privitoare la situatia si starea produselor se pot obtine contactandu-ne online sau prin email / telefon, la adresele cuprinse in prezentul site.

Disponibilitatea si Pretul Produselor

Ofertele si produsele prezentate pe site-ul www.herbots.ro sunt disponibile in limita stocului.

Ofertele si preturile sunt valabile maxim 48 ore, acestea urmand a fi actualizate periodic. Preturile produselor prezentate pe www.herbots.ro pot fi modificate fara o comunicare prealabila.

SC ALIEN DATA SYSTEM S.R.L. poate solicita clientilor diferite sume cu titlu de avans in cazul produselor ce nu se afla in stocul companiei. In situatia in care clientul refuza achizitia produsului la livrarea acestuia va pierde suma achitata.

8. Returnarea Produselor

Clientul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:

Produs ce nu este conform cu specificatiile de pe site. Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra. Clientul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Clientul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de SC ALIEN DATA SYSTEM SRL.

Produse ce au fost livrate gresit. Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar Clientul va refuza receptia. Clientul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de SC ALIEN DATA SYSTEM SRL

Renuntarea la cumparare. Clientul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare dela primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

Clientul va putea solicita schimbarea produsului, in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret nu se va returna. SC ALIEN DATA SYSTEM SRL va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparatinitial. Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia, se va face in cel mult 30 de zile de la retur.

Cererea de returnare trebuie sa cuprinda datele de identificare ale produsului si ale persoanei care l-a achizitionat. Pe langa cerere, dosarul trebuie sa contina factura in original, cat si copie dupa buletinul persoanei pe care a fost facuta factura.

Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua in urmatoarele conditii:

In cazul in care produsele au un sigiliu, acesta nu are voie sa fie desfacut – produsul trebuie returnat sigilat

Starea produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor, inclusiv ambalajele originale trebuie mentinute intacte

In cazul tuturor materialelor perisabile / consumabile, si care contin materii prime de origine animala gen: hrana uscata (deshidratata), hrana semiumeda, hrana umeda (conserve, plicuri), recompense(biscuiti, batoane) etc se va proceda conform prevederilor legii in vigoare, dupa cum urmeaza: “Consumatorul nu poate denunta unilateral contractele de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid”, cu alte cuvinte produsele din categoriile : hrana uscata (deshidratata), hrana semiumeda, hrana umeda(conserve, plicuri), recompense

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, SC ALIEN DATA SYSTEM SRL are dreptul de solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, de a reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

In cazul returnarii/inlocuirii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

In cazul in care pentru produs este emis un certificat de garantie si se constata neconformitatea in perioada de garantie, se va dispune masura reparatorie cu respectarea OG 21/1992, Legii 449/2003 si a altor dispozitii legale in vigoare.

NOTA: In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul si cutia originala, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.).

In momentul efectuarii unei comenzi on line, Clientul declara ca a luat cunostinta si este intru totul de acord cu cele mentionate mai sus.

9. Modalitati de Comanda

  • Online: prin folosirea cosului de cumparaturi
  • Telefonic: apeland departamentul vanzari la numarul 0747.663.663 – intre orele 09.00 – 16.00 (L-V)
  • E-mail:  silviu@benzing.ro; office@herbots.ro

10. Plata Produselor Comandate de pe magazinul virtual www.herbots.ro se poate efectua astfel:

Plata ramburs in momentul in care primiti produsul, prin achitarea acestuia catre reprezentantul firmei de curierat. Prin folosirea acestei metode de plata, nu puteti trimite cadouri altei persoane.

Ordin de plata (OP) in contul RO26 RZBR 0000 0600 0777 6318 deschis la Banca Raiffeisen. Aceasta plata se va efectua in baza facturii proforme primite pe e-mail, in momentul plasarii comenzii, factura fiscala in original urmand a fi primita in momentul primirii coletului, fiind continuta de acesta. Comanda va fi procesata dupa primirea confirmarii platii pe e-mail silviu@benzing, sub forma unei copii a OP-ului respectiv. Avantajele acestei metode de plata: Se pot trimite cadouri altei persoane (puteti face cadouri celor dragi si in cazul in care sunteti in afara tarii sau in alt judet); Plata va trebui efectuata in maxim doua zile lucratoare, in caz contrar refuzam comanda considerand ca, clientul nu o mai doreste.

Depunere de numerar la oricare din sucursalele Raiffeisen Bank in contul RO26 RZBR 0000 0600 0777 6318. Este indicat sa ne contactati telefonic ulterior pentru a ne anunta de efectuarea platii si pentru a primi confirmarea procesarii comenzii.

10. Dispozitii Finale

ALIEN DATA SYSTEM SRL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului www.herbots.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. 
Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Pentru orice lamuriri sau informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati pe adresa silviu@benzing.ro